Michiel Bornkamp

Osteopaat

Ik ben Michiel Bornkamp, getrouwd en vader van 2 dochters. In 1978 geboren in Den Haag en nu woonachtig in Voorburg. In mijn leven heb ik altijd veel aan (top)sport gedaan. Vanaf mijn 7e tot mijn 23e jaar heb ik rugby gespeeld bij de Haagsche Rugby Club en Nederlandse selecties. Na de nodige blessures en bezoekjes aan de fysiotherapeut, was mijn interesse in het menselijk lichaam gewekt en ben ik fysiotherapie gaan studeren. In 2001 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden.

In 2004 ben ik naast mijn werk als fysiotherapeut de 6 jarige opleiding Osteopathie gaan volgen aan het College Sutherland in Amsterdam.

Het spreekt mij zeer aan dat ik niet alleen specialist ben van het bewegingsapparaat, zoals de fysiotherapeut, maar dat ik nu ook gedegen kennis heb van de rest van het lichaam op gebied van anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie, embryologie, etc. Door de opgedane theoretische en praktische kennis en ervaring ben ik nu specialist op het gebied van beweeglijkheid van alle structuren en weefsels in het lichaam. Ik weet ook de verbanden tussen de verschillende systemen te leggen en kan zodoende werkelijk invloed uitoefenen op een fysieke klacht.

Tijdens het behandelen van een patiënt moet de rol van emotie, gedrag, karakter en persoonlijke situatie niet uit het oog worden verloren. Deze kunnen invloed hebben op het klachtenpatroon van de patiënt. Als osteopaat ben ik opgeleid om die verbanden aan elkaar te koppelen en te behandelen wat nodig is.
De patiënt staat centraal in de behandeling én in het herstellen van zijn of haar klacht. De osteopaat creëert de voorwaarden voor dat herstel en vervult een belangrijke rol in het bewustwordingsproces van de patiënt.

Dit is de kracht van osteopathie…

PLAN UW AFSPRAAK ONLINE

Voor het maken van een afspraak, kunt u gebruik maken van de

ONLINE AGENDA

Nadat u een afspraak heeft gemaakt zal deze moeten worden bevestigd. Indien dit is gebeurd ontvangt u een email met uw loginnaam en wachtwoord. Door in te loggen kunt u uw persoonlijke intake formulier invullen en terugsturen.