Het consult

Hoe ziet een consult eruit?

In het eerste consult wordt er tijdens het vraaggesprek uitgebreid naar uw klachten gevraagd. Verder word er o.a. gevraagd naar uw levensloop doorgemaakte ziektes, medicatie, eerdere behandelingen en eventueel eerder uitgevoerde onderzoeken (bv röntgenfoto’s). Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Alle weefsels van het lichaam worden op beweeglijkheid getest. Indien na het onderzoek een verklaring kan worden gegeven over de oorzaak van u klachten, word de behandeling direct gestart. Dit gebeurt door middel van zachte mobiliserende en manipulatieve technieken van spieren, gewrichten, organen en schedel, afhankelijk van de gevonden bewegingsstoornissen.

Vervolg behandelingen?

Hoeveel vervolg behandelingen er nodig zijn hangt erg af van uw situatie. Ik streef er naar om u zo min mogelijk terug te zien voor behandeling van uw klachten. Omdat osteopathie een effectieve behandelmethode is en het lichaam tijd nodig heeft om zijn genezend werk te doen, zit er meestal tussen de vervolgbehandeling behandeling 2 tot 6 weken. In principe moet er na 3 à 4 behandelingen een positief resultaat worden bereikt. Doorgaan zonder positief resultaat vind ik onnodig handelen. In zo’n geval word advies gegeven over het ondernemen van vervolgstappen, eventueel ondersteund met een verslag naar uw huisarts.

PLAN UW AFSPRAAK ONLINE

Voor het maken van een afspraak, kunt u gebruik maken van de

ONLINE AGENDA

Nadat u een afspraak heeft gemaakt zal deze moeten worden bevestigd. Indien dit is gebeurd ontvangt u een email met uw loginnaam en wachtwoord. Door in te loggen kunt u uw persoonlijke intake formulier invullen en terugsturen.